מלא את הטופס ושפים נבחרים יחזרו אליך עם הצעת מחיר

ללא כל התחייבות !

* המסומן בכוכבית אלו שדות חובה

אנטריקוט – דברים שכדאי לדעת

אנטריקוט – דברים שכדאי לדעת

הוא עסיסי, מלא טעם ואנחנו כל כך אוהבים אותו. האנטריקוט הוא אחד מנתחי הבשר האהובים והמשובחים ביותר שכל קרניבור נהנה ממנו בצלייה על הגריל או המחבת ואפילו בתבשילי קדרה מעניינים. אז איך בוחרים אותו בקצביה ומה עוד אפשר להכין ממנו?
לא צריך להיות שפים מומחים כדי להבין שאנטריקוט הוא אחד הנתחים המבוקשים והטעימים על הצלחת והוא לא צריך הרבה מעבר לטריות שלו כדי להפוך כל ארוחה לסעודת גורמה אמיתית. מה שאתם לא בטוח יודעים, הוא שכל אנטריקוט מגיע מאחת מתוך 13 צלעות של הפרה, חלקן יקרות יותר וחלקן פחות אבל כל אחת מהן טעימה ומשובחת באותה המידה.

 

תנו כבוד לצלע

 

צלעות 1-2: אונטר ריב. נתח העורף מעט סיבי ויתאים מאוד למאכלים כמו צלי או גולש. הוא מזכיר במרקם שלו את צלי הכתף אך עסיסי בהרבה.
צלעות 3-4: תוכלו למצוא אותן רק בקצביות שמבינות עניין. הדלמוניקו והדנוור קאט הם שני סטייקים ייחודיים מאוד שניתן לקבל רק מפרה בריאה ושמנה, לאחר עישון של 30 ימים.
צלעות 4-5: צ'אק סטייק (ריב קאפ) הוא נתח שמתאים מאוד לסטייקים עד רמת צלייה של מידיום לכל היותר כדי ליהנות מטעם עסיסי משובח ובלתי יבש. צלעות אלה הן תחילת האנטריקוט ויש צורך להפריד את השכבה העליונה בו, או לבקש נתח שלם של שתי צלעות עם העצם ולצלות כמו רוסט ביף.
צלעות 6-12: לב ליבו של בשר האנטריקוט. נתח עסיסי ויוקרתי עם "עין" של שומן במרכז (למעט צלע 12 שבה ה"עין" נעלמת לגמרי) שניתן לחתוך לקוביות קטנות בנוסף לצליית הסטייק ולהכין שיפודי אנטריקוט או תבשילים ברמה גבוהה.
צלע 13: קלאב סטייק, המקום בו האנריקוט פוגש את הסינטה והפילה (טי בון) בצד השני. שמו של הנתח נלקח מהקלאבים האקסקלוסיביים שנהגו להגיש אותו בארה"ב. הקהל שדרש טעם משובח ללא השומן קיבל מהשף נתח מופלא שכל מה שצריך לידו הוא תוספת מפנקת.

 

מתכון לסטייק אנטריקוט ברוטב אדום (6 מנות)

 

מרכיבים:
6 נתחים גדולים
1/2 כף גרגרי פלפל אנגלי
2 כפות שמן קנולה
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
סדרו בסיר את הנתחים וכסו במים עד שליש מעל גובהם. הוסיפו פלפל, כסו והביאו לרתיחה.
העבירו לאש נמוכה לשעתיים ו-40 דקות
בחמשת הדקות האחרונות לבישול, טגנו בסיר נוסף את הבצל בשמן עד להזהבה. בעדינות רבה העבירו את הסטייקים והניחו מעל הבצל.
בקערית ערבבו את יתר התבלינים וצקו 2 מצקות מרק ממי הבישול של הסטייקים, ערבבו היטב וצקו שנית בצורה אחידה מעל הסטייקים.
כסו ובשלו על אש נמוכה ל-20 דקות נוספות.
בתיאבון!

קבל הצעות משפים לארוחות בשריות