עוף בדבש – המתכון המושלם

עוף בדבש – המתכון המושלם

עוף אפוי היטב, שחום ופריך בתוספת טעם מתקתק הוא אחד המטעמים הביתיים המוצלחים ביותר והאהוב על כל גיל. עוף בדבש יכול להיות עיקר הארוחה או חלק ממנה, כשמשולבים בו בדרך כלל גם תפוחי אדמה כתוספת פחמימה על הדרך ובני משפחה שסועדים יחד ומתנתקים מהנייד.
ארוחות משפחתיות הן אחד הבילויים האהובים והנעימים ביותר בהם אפשר לראות את כל בני הבית, להתנתק קצת מהסמארטפון והטלוויזיה, לדבר, לצחוק, לשתף בחוויות ולקבל זמן איכות משותף שבו משתתפים גם מאכלים ביתיים מחממים ואהובים. עוף בדבש הוא כנראה אחת המנות האהובות ביותר בכל גיל, שאין צורך להיות שף מוכשר ועתיר ניסיון כדי להכין. אך אין ספק שעם הטיפים הנכונים בכל סדנת בישול ואפייה שתחוו בזמן הקרוב או בעתיד, תוכלו לשדרג עוד ועוד את מלאכת ההכנה, הטכניקה ושילוב הטעמים שכל בני הבית תמיד נהנים מהם.

 

שלל אפשרויות להכנת המנה האהובה

 

העוף בדבש הוא מנה גדולה ומשביעה מאוד אך גם מהנה מאוד לאכילה, בעיקר כשהיא בדיוק יוצאת מהתנור. טעמו המתקתק של העוף יכול להיות מלווה בשלל תוספות טובות עם המלחה קלה ותיבול עדין כמו תפוחי אדמה, תפודים, בטטות, קישואים, חצילים וברוקולי, אורז, פסטה וכמובן סלט ירוק פרשי ומרענן שיאזן היטב את האוכל הלוהט. לתבנית הבישול אפשר להוסיף ענפי תימין או אורגנו ולהגיש בצורה מעניינת ממנה לצלחת. הכי מתאים לארוחות שישי, לחגים ולארוחות משותפות ביחד עם כל המשפחה.

 

מתכון עוף בדבש – פשוט וקל להכנה:

 

מצרכים:
6-8 כרעיים עוף (ניתן להשתמש גם רק בשוקיים או גם וגם)
1/3 כוס דבש (נתון לשינויים לפי הטעם האישי של כל אחד)
1-2 כפות שמן.
תוספות אפשריות לעוף:
5-6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
נתחי בצל
ראשי שום חצויים
ענפי תימין
אופן ההכנה:
מחממים תנור אפייה מראש ל-200 מעלות ובינתיים שוטפים היטב את השוקיים או הכרעיים במים ומנגבים.
מניחים את העוף בתבנית גדולה, מוסיפים את התימין והירקות ויוצקים מעל את הסויה, הדבש והשמן ומערבבים הכל היטב.
מכסים את התבשיל בנייר אלומיניום או במכסה סגור שמתאים לתבנית
מכניסים לחלקו העליון בתנור (השליש העליון) ואופים למשך שעה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים עוד 5-10 דקות נוספות עד להשחמת העוף. יש לבדוק באמצעות סכין האם העוף נאפה היטב לפני שמוציאים. שיהיה לכם בתיאבון.