מתכוני שף
איך נותנים לאוכל טעם ממכר? למה בצל ירוק עדיף על לבן? מה עושים כשהתנור לא אופה דברים בצורה אחידה? ושמישהו סוף סוף יסביר מה זה אוממי?! אם תמיד רציתם לדעת איך לבשל מתכוני שף שבאמת יוצאים כאילו השף בכבודו ובעצמו הכין, הנה הכתבה שתעזור לכם לשדרג כל מנה:
מתכוני שף הם מאכלי גורמה טעימים ומגרים מאוד בניחוח ובמראה. אפשר להכין אותם בכל מטבח גם מבלי להיות שף בכיר וכל מה שדרוש בדרך כלל הוא רצון טוב ולפעמים, גם קצת ניסוי ולמידה מטעויות. זכרו שגם אם השמן קופץ והבצל גורם לכם לדמוע, אין ייאוש וחשש בעולם. היכולת שלכם "לעלות רמה" בכל פעם שתבשלו תביא אתכם בסופו של דבר לבשל ממש כמו השפים הטובים ביותר.
5 טיפים שישדרגו כל מתכון שף
1. שמירה על רמת אפייה אחידה בתנור:
אפיתם עוגיות והכל יצא שרוף בתחתית? נאלצתם לגרד את תפוחי האדמה מהתבנית? כל התיבול נדבק? כנראה שהחלק התחתון של התנור פולט חום יתר על המידה. הפתרון: הוסיפו את רשת התנור לחלק שמתחת לתבנית וכסו בנייר אפייה
2. קודם כל השום
שום מפריש חומצה אליצינית שעושה פלאים לגוף והיא זו שהופכת אותו לכל כך בריא. החומצה הזו מתחילה לפעול רק 10 דקות לאחר החיתוך ולכן חבל לזרוק את השום פנימה ולא ליהנות גם מיתרון הבריאות. שימו אותו חתוך בקערה בצד ומזגו אליו קצת שמן זית כדי לשמור עליו עד השימוש.
3. או, מאמי. שמת אוממי!
הידעתם? רוב הרטבים שבהם השפים מורחים או משרים את הבשר מכילים רוטב סויה, המפיק את טעם ה"אוממי" ("הטעם החמישי" על הלשון). לכן כדאי להוסיף לתיבול רוטב סויה ולעשות בתוכו היטב את הבשר. כך תוכלו ליהנות מטעם מיוחד שאין אפשרות להשיג בשום צורת תיבול אחרת.
4. מוסיפים חמאה או שמן בסוף הבישול
תמיד רציתם לדעת איך מתכוני שף יוצאים כל כך מוצלחים וממכרים כבר מהביס הראשון? אז ככה: רגע לפני שהאוכל מוכן, מוסיפים אליו עוד קצת חמאה או עוד קצת שמן – מה שהרבה פעמים אנחנו עושים במקום תוך כדי הבישול. כך תאפשרו לבלוטות הטעם לקבל מהשנייה הראשונה את הטעם הנימוח והעשיר שמשתלב נפלא בטעמי התבשיל.
5. בצל ירוק במקום לבן
לפעמים הבצל הלבן שתלטן מאוד ויוצר טעמים חזקים שלא כל אחד אוהב באוכל שלו. הבצל הירוק עדין יותר ועדיין מעשיר מאוד את המאכל. הוא גם יכול להיות קישוט נפלא בסיום, אם תבחרו להשאיר אותו טרי ולהניח לארומה העדינה שלו להתפשט אל אפי הסועדים.
קבל הצעות מחיר משפים מובילים