פיצה חריפה
פיצה היא החברה הכי טובה, המצילה מיום אפור והג'אנק הלאומי שכולנו משתגעים עליו. אה כן, היא יכולה גם להיות חריפה אש ועדיין לא פחות איכותית וטעימה אם רק אופים אותה נכון. באנו לדבר על טעמו הייחודי של החריף ובסיום – מתכון שווה להכנה.
אתם כבר יודעים היטב מה ההבדל בין הגבינות השונות, טכניקות הבצק והתוספות. לכן כולנו שואפים לחדש בטעמים ולהרחיב עוד ועוד את גבולות המאכל הממכר הזה, כמו למשל המפגש עם פיצה חריפה לנועזים, או הפיקנטית לאלה שפחות.
פיצה חריפה יכולה להיות מעדן של ממש. היא נחשבת למאכל ים תיכוני "אסלי" שאפשר לשלב בו חלפיניו (פלפל מקסיקני), טבסקו, צ'ילי ועוד שנאפים יחד עם הגבינה והבצק וכדאי להגיש איתם הרבה מאוד בקבוקים קרים של מים.
החריף הוא טעם שנקשר בתחושה האישית וכל אדם מגיב אליו שונה. חלק יחושו בחום רב בחך או הלשון עד לצריבה, כאשר יש גם רכיבים כמו חרדל או חזרת למשל, שיעוררו קור מעקצץ. קשה להודות בזה, אבל החריף מעורר את תחושת הכאב ולכן אפשר בהחלט להבין למה הוא כל כך ממכר. ככל שאוכלים ממנו יותר, כך מתרגלים אליו, נהנים ממנו ומחפשים להגביר את תחושת החריפות ולשלב אותה בעוד מגוון מאכלים.
אזהרה חשובה – אכילת יתר של חריף עלולה להיות בלתי בריאה.
מתכון פשוט לפיצה חריפה-פיקנטית עם ירקות קלויים ב-20 דקות
מרכיבים:
3 וחצי כוסות קמח
50 גר' שמרים
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
1 כף סוכר
1-2 כוסות מים (בהתאם לצורך)
לרוטב:
2 כפות של רסק עגבניות
1 כף מים
1 כפית אבקת שום
1 כפית סוכר
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית צ'ילי טחון
קורט מלח
תוספות לפיצה:
גמבה / קישוא / חציל (לבחירה)
150 גרם מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
שמים בקערה את הקמח, השמן, השמרים, המלח, הסוכר ומעבדים לבצק, תוך כדי הוספת המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. לשים עוד 5 דקות ומתפיחים במשך 20 דקות.
בוחרים ירקות מועדפים (גמבה / קישוא / חציל) וחותכים לקוביות או פרוסות.
מסדרים את הירקות בתבנית מרפדת בנייר אפייה, שופכים מעל מעט שמן זית מעל, ואופים במשך 15 דקות עד שהקצוות משחירים. מוציאים ומניחים בצד שיצטננו.
לרוטב:
מבשלים את כל מרכיבי הרוטב במחבת על אש נמוכה ומסמיכים אותו.
מניחים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים עד שהוא שטוח ועגול. כעת יש ליצור מסגרת מוגבהת בשוליים.
מורחים את הרוטב על הבצק בנדיבות ומפזרים את הירקות והמוצרלה.
אופים בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות.
בתיאבון!